Tarina

Sana tai pari Oy on yllätyslapsi. Yritys, jota ei pitänyt syntyä. Olen itse yrittäjäperheestä, sekä isäni että molemmat veljeni valitsivat yrittäjyyden. Minusta piti tulla mitä tahansa muuta.

Ja niin ensin tulikin. Päädyin jo parikymppisenä toimittajaksi. Tein töitä sekä isoissa että pienissä lehdissä, radiossa ja televisiossa. Olen ollut toimittaja, toimitussihteeri, uutispäällikkö ja päätoimittaja. Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitoksella toimin tuntiopettajana, koulin journalistiikan opiskelijoista tulevia toimittajia.

Viimeiset seitsemän vuotta ennen yrittäjyyttä työskentelin Suomen suurimman seurakunnan viestintäpäällikkönä. Rakensin ja vahvistin brändiä, ideoin markkinointikampanjoita ja kuulutin asiakasymmärryksen merkitystä. Kannustin työyhteisöä viestimään asiakastajuisesti ja ihmisläheisesti.

Marjo Rönnkvist

Marjo Rönnkvist

Nyt ammennan viestintäyrittäjänä kaikesta siitä, mitä olen vuosien varrella oppinut. Puhun mieluusti etenkin niille, joiden mielestä yrityksen tai yhteisön viestintä on hyvällä tolalla, kun markkinointi ja mainonta ovat kunnossa. Valitettavasti ne eivät riitä – viestintä on paljon muutakin. Autan pienissä ja isoissa viestintäpulmissa, joko kertaluonteisesti tai pitkäjaksoisesti.

Olen yksinkertainen ihminen, pidän yksinkertaisista asioista. Viestinnänkin pitää olla sen verran yksinkertaista, että viesti menee perille. Muutoin se menee hukkaan.